lördag 8 oktober 2011

Ny marthakrets i Älvbyarna!

Märtha -din vän i vardagen är en nystartad marthakrets för alla som bor i Älvbyarna. Egentligen är de inte ens ett krav att du skall bo här utan vill du vara med ändå är du välkommen.

Fokus ligger på vardagsvänskap, nätverk och enkelhet.

Prästen Annika Borg berättade i en intervju för en tid sedan att hon ibland från kvinnor får kommentaren -"Jag vet inte hur jag skall kunna berätta det här för dig...". Varje gång funderar Annika vad den stackars kvinnan har gjort och nu är i beråd att bekänna. Nästan varje gång visar det sig att det kommer fram en berättelse om hur kvinnan inte orkar med alla måsten. Att hon inte längre orkar hålla upp en perfekt fasad.

Varför skall det vara så här? Varför, varför skall vi alltid vara så duktiga inför varandra?
Om vi istället kunde minska på kraven, diskutera även vardagen och skiten i hörnen, be om hjälp och skratta och gråta lite mera tillsammans skulle livet bli lättare för många av oss. Därför finns Märtha!

Märtha är en krets vilket innebär att vi inte har någon "formell styrelse". Vi är ingen förening och behöver ingen ordförande, sekreterare och kassör. (Puh vad skönt!). Det finns inga måsten, vi bestämmer själva hur och vad vi vill. Märtha gör heller inga hembesök. Vi träffas på en allmän plats och om vi inte känner för att äta sju sorters kakor låter vi bli.

Vi behöver inga flera måsten. Vi behöver flera skratt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar